Фабия с ново лице

Фабия претърпя промяна в своята външност, която се отрази предимно върху предната част на автомобила. Вертикалните линии са заменени с хоризонтални. Добавени са нови цветови решения за купето, както и нови модели джанти, променен е и интериора. Фабия достигна своята зрялост. 

Предлаганият асортимент двигатели е напълно нов.
По отношение на бензиновете двигатели, освен стандартните 1.2/44 kW и 1,2/51 kW, вече има и нов турбо двигател 1.2 TSI с мощност 63 kW и 77 kW По-мощният вариант може да се поръча със 7-степенна автоматична DSG скоростна кутия и двудисков съединител, която заменя 6-степенния автоматик Tiptronic.

Предлага се и нов асортимент дизелови двигатели, включващ 3-цилиндровия 1.2 TDI CR с мощност 55 kW, 4-цилиндровите 1.6 TDI CR/55 kW и 1.6 TDI CR с мощност 66 kW и 77 kW. Всички дизелови двигатели използват технологията comman rail за впръскване на горивото и са снабдени с филтър за твърди частици DPF. Както бензиновите, така и дизеловите двигатели отговарят на изискванията за норми на емисиите EU 5

Външност


Промените в дизайна на купето на Фабия правят автомобила да изглежда по-динамичен и здрав. Хоризонталната линия на бронята заедно с новата решетка, преработения преден капак, както и новата форма на предните фарове и на фаровете за мъгла, снабдени с функцията Дневни светлини, оптично разширяват предната част на модела.

Палетата от цветове е освежена с нюанса Pacific blue (син, стандартен цвят), както и новият Rallye green (спортно зелен). Асортиментът от джанти включва 16" лети алуминиеви джанти Elba и Comet, както и новите тасове Comoros за 14" стоманени джанти и Sattellite за 15" стоманени джанти. За първи път Фабия може да бъде поръчана с рейки на покрива (в черно или в комбинация черно/сребристо).

Интериор


Много промени са направени и в интериора на автомобила, които не само увеличават комфорта на пътниците, но подобряват функционалността и управлението му.

Новият четири- или три-спицов мултифункционален волан улеснява управлението на радиото и телефона, а естетичността на интериора е подобрена благодарение на инструменталния панел, който предлага нови функции и е с нов графичен дизайн.

Панелът за управление на климатика е подобрен и е с по-удобни бутони. Новите цветови решения за таблото включват дизайн Domino и Chess, както и десен Drops Blue.

Новият 1.2 TSI бензинов двигател се отличава с изключително представяне на пътя, невероятно ускорение, както и със слаб шум и ниска консумация на гориво.