Skoda SuperB Combi

Актуалното поколение на моделите Супърб предлага на своите клиенти един просторен, технологично усъвършенстван автомобил (TSI технология на бензиновите двигателите, DSG скоростна кутия, AFS адаптивни фарове и двойното отваряне на задната врата - TwinDoor). Новото Комби се предлага с редица новости, добавени към тези, които лимузината вече притежава.

На първо място, автомобилът предлага изключително щедрите 633/1,865 литра багажно пространство с много нови функционални и доставящи допълнителен комфорт елементи, като – панорамен таван от две части с плъзгаща се предна част, електрическо отваряне и затваряне на задната врата с осветление, усъвършенствана система 4х4. През 2010 автомобилът ще бъде предлаган с лесната за употреба система за отключване, заключване и стартиране без употребата на ключ - KESSY.

Електрически управляема задна врата

Елегантните, но динамични линии на автомобила са хармонично допълнени от задната врата. Заедно с отскоро променените форми на задните фарове, тя е един от основните дизайнерски характеристики на новия Супърб Комби.

Отличителен елемент, който увеличава комфорта при управление на автомобила, е опцията за електрическо отваряне и затваряне на задната врата. Това става с помощта или на бутон от ключа с дистанционно управление или с бутона от вътрешната страна на задната врата. В допълнение трябва да се отбележи, че височината на отваряне на задната врата може да се променя. Мръсните ръце при работа със задната врата в лошо време са вече в миналото.

Вратата отговаря и на най-стриктните стандарти за безопасност. Тя е снабдена със защита срещу затискане, също така отварянето и определянето на позицията са съпътствани от звуков сигнал от високоговорителите на таблото.

Нова концепция за багажното пространство

Променящите се размери на багажното пространство са едно от преимуществата на новия модел. Стандартната големина от 633л може да бъде увеличена до 1,865л, след като сгънете задните седалки, което позволява да бъдат транспортирани обемни товари.

В допълнение към останалите неща новата концепция (тя не е стандартна за всички версии) включва под с елементи за закрепване на багажа (система от вградени алуминиеви релси ), автоматично навиващо се ролетъчно покривало, сгъваеми кукички, шест позиции за системата от мрежи и подвижнo LED осветление. Осветлението на багажника и задната част на колата е подсигурено от две лампи, поставени от вътрешната страна на задната врата.

Височината на ръба на багажника, която е само 600мм и разширяващото се подово отделение, (което позволява горният ръб на задната броня да бъде покрит, така че да не бъде наранен) значително улесняват боравенето с обемен или тежък товар.

Електрически управляемият панорамен покрив има размери от 1,364 x 870mm. Когато предната сгъваема част е отворена излиза специален спойлер, които спира вятъра и намалява шумът от движението на автомобила. Предната и фиксираната част на панорамния покрив са произведени от затъмнено стъкло, което осигурява максимален комфорт (т.е минимално количество светлина и топлина навлизат в автомобила) в купето. Бутоните за управление на покрива са разположени удобно, както на шофьора, така и на неговия спътник. Целият панорамен покрив е покрит с електрически управляема мрежеста щора.