Новата Фабия Комби

Фабия Комби вече предлага по-динамичен дизайн на предната част на автомобила, добавени са нови цветови решения за купето, както и нови модели джанти, променен е и интериора.
И все пак най-сериозната иновация засяга двигателя, който подчертава фантастичните параметри на автомобила на пътя и полезните му свойства.

Предлаганите бензинови двигатели включват станадартните и изпитани 1.2 HTP/44 kW и 1,2 HTP/51 kW, които вече са допълнени от нов турбо двигател 1.2 TSI с мощност 63 kW и 77 kW.

Асортиментът от дизелови двигатели е напълно нов и разполага с 3-цилиндров 1.2 TDI CR с мощност 55 kW, 4-цилиндровите 1.6 TDI CR/55 kW и 1.6 TDI CR с мощност 66 kW и 77 kW. Всички дизелови двигатели използват технологията comman rail за впръскване на горивото и са снабдени с филтър за твърди частици DPF. Както бензиновите, така и дизеловите двигатели отговарят на изискванията за норми на емисиите EU 5.

Външност


Предният част на автомобила е оптически разширена от хоризонталните линии на новата броня заедно с новата решетка, преработения преден капак, както и новата форма на предните фарове и на фаровете за мъгла. Тези промени предопределят новите размери на Фабия Комби. Дължината й е нарастнала с 8 мм и вече е 4,247 мм.

Палетата от цветове е разширена с новия зелен металик Rallye. Нюансът Pacific blue е също ново долънение. Предлага се и нов асортимент от 16" лети алуминиеви джанти Elba и Comet, както и новите тасове Comoros за 14" стоманени джанти и Sattellite за 15" стоманени джанти.

Интериор


Целта на промените в интериора е по-големия комфорт за пътниците, като в същото време подобряват функционалността и управлението на автомобила. Естетичността на интериора е подобрена благодарение на инструменталния панел, който предлага нови функции и е с нов графичен дизайн.

Панелът за управление на климатика е подобрен и е с по-удобни бутони, а четири- или три-спицовия мултифункционален волан улеснява управлението на радиото и телефона. Новите цветови решения за таблото включват дизайн Domino и Chess.

Като част от новото лице на Фабия Комби прожекторните халогенни фарове претърпяха промени, както в дизайна, така и в техническо отношение. За максимално осветяване на пътя сега вече има независим рефлектор от вътрешната страна на фара, а намалено осветление се постига с прожекторния модул.