Skoda SuperB

Благодарение на патентованата конструкция на своята двойно отваряща се врата Twindoor, новата Шкода Супърб съчетава практическите предимства на лифтбека с елегантността на седан. Изцяло индивидуалният подход към дизайна е превърнал новия Супърб в един очарователен автомобил. Просторният интериор и използваните материали повишават още повече изключително високото ниво на комфорт при пътуване.

Моделът Супърб пристига с няколко изцяло нови характеристики. За пръв път при автомобилите Шкода има въздушна възглавница за коленете на шофьора и странични въздушни възглавници отзад (моделът Супърб до 9 въздушни възглавници), паркинг асистент и Би-ксенонови фарове с AFS. За двигателя 1.8 TSI/118kW се предлага 7° автоматична DSG трансмисионна система, която може да бъде управлявана от мултифункционалния волан.

Двойно отваряща се врата - Twindoor

Оригинален технически дизайн, който ще Ви смае. Уникалната система за отваряне на петата врата - Twindoor - е потвърждение за световното ниво на дизайнерите в Шкода Ауто и е доказателство за усилията, които се полагат, за да се осигури максимален комфорт на потребителите на автомобила.

Ако желаете да поставите в багажника по-малки предмети, просто го отворете както при класически модел седан. Дори и обемен багаж не е проблем за новия Супърб. Благодарение на системата Twindoor можете да отворите багажника, включително задния прозорец, както при моделите лифтбек. По този начин осигурявате удобен достъп до багажното пространство, чиито обем може да нарасне от 565 литра до впечатляващите 1,670 литра, сгъвайки облегалките на задните седалки.

И още една особеност, която много ще Ви хареса. Вече не се налага да затваряте багажника със сила, достатъчно е да оставите капака леко да се затвори. След това багажникът автоматично се заключва.
Удивителни са възможностите на новия Супърб!

Би-ксенонови фарове с AFS

Предните фарове в новия модел Супърб, чиято необикновена форма напомня на крило, придава динамичен външен вид на предната част на автомобила. Те са доминираща особеност на модела и са част от елегантния дизайн на автомобила, която е невъзможно да остане незабелязана.

Би-ксеноновите предни фарове се отличават с изключително осветяване, а комбинирани с новата AFS система (Adaptive Frontlight System), и с мултифункционалност. Те автоматично адаптират осветяването към пътната обстановка, завъртат се при завиванията в зависимост от скоростта и променят осветяваната повърхност според условията на шофиране. Също така предлагат и различни режими на осветяване т.е. за града, за магистрала или за дъжд.

Функцията “tourist light” се използва от шофьори, на които се налага да шофират при обратна система на шофиране на тази, при която автомобилът е бил произведен. Например автомобил, който е бил предназначен за шофиране отдясно, не ще заслепи идващите насреща шофьори в страна, където се шофира отляво.

Интериорът Emory, който съчетава няколко материала в цвят слонова кост (текстил, естествена и изкуствена кожа) е впечатляващо допълнение към версията Elegance. Арматурното табло е с двуцветен дизайн (черно / слонова кост) при светлия интериор.